Quote Originally Posted by argentic View Post

En intussen blijft Tink met zijn vraag in de kou staan.

Of vindt je mijn bericht ook haantjesgedrag? Dat was in elk geval niet mijn bedoeling. Ik wilde alleen zeggen dat afgaan op de fabrikant een goed uitgangspunt is, maar dat je daarna zelf moet beslissen wat je smaak is.
Inmiddels heefbben Tink en andere geinteresseerden de publikatie ontvangen met daarin een beschrijving hoe je tot een goede negatiefkwaliteit kunt komen. Het is een tekst die afgestemd is op beginners. Wilbert, ik vermoed dat jou de zelfde procedure voor ogen staat op grond van jouw samenvatting. Daarnaast, heb ik aan Tink en de anderen een inleiding met de achterggronden van negatiefkwaliteit toegestuurd. Als ze geinteresseerd zijn, kunnen ze het lezen, maar nodig is het niet.

Ik vind dat BEGINNERSVRAGEN beantwoord moeten worden met een referentie naar een goede tekst. AgX heeft dat gedaan door onlangs Nederlandstalige titels te geven. Ik vond bij dit onderwerp een deel van een kodakpublikatie relevant. Dat ik het niet op de Apug site zet heeft een auteursrtechtelijke grond. Zo voorkom je een discussie met onnodige informatie, stokpaardjes etc.

De Apug site is primair bedoeld om op vragen van GEVORDERDEN in te gaan. Vaak worden problemen gemeld. En die moet je met de nodige expertise benaderen. Een beginner gaat deze thread echt niet lezen.
Om de vergelijking met de auto te maken: zolang alles goed gaat zal het je worst wezen wat er onder de motorkap zit. Maar als er onder de motorkap een probleem ontstaat, dan roep je de expert, de wegenwacht of zo, erbij.

Jed