Quote Originally Posted by Ezzie View Post
Tøfft Svein. Liker de subtile detaljene i det lette skylaget på Storebælta bildene. At du klarer å beholde disse i direkte motsol er imponerende. Hvilken film, eksponeringsteknikk, caffenol oppskrift mv brukte du?
Filmen jeg har brukt er Ilford Delta 400 i 120 film, eksponert som iso 320. Bildene av Storebæltsbroen er tatt med et Rolleiflex. De andre er tatt med et Agfa Jsolette fra slutten av 40 tallet.

Må ærlig innrømme at jeg ikke husker hvordan jeg eksponerte da jeg tok bildene av Storebæltsbroen. Kjenner jeg meg selv rett vil jeg tippe jeg eksponerte litt mørkt pga himmelen og sola. EXIF data på negativer hadde vært praktisk.

Har ikke så mye greie på Caffenol og kjemi, men kan hvertfall beskrive mine rutiner. Kjemikerne får vurdere om fremgangsmåten er korrekt.

Litt om fremkallingen:
First Price kaffi fra Kiwi. Eneste jeg fant om produsent på pakningen er www.unil.no.

C-vitamin pulveret kjøpte jeg på en Life helsekostbutikk. Står "Vitamin C pulver syrenøytralt" på pakingen, produsert i Danmark.

Ozon Compact Krystall Soda kjøpt på Ica om jeg ikke husker feil.

Løste ut 8 teskeier kaffipulver i 200ml vann i en beholder. 5 teskeier krystallsoda i 300ml vann i en annen beholder. Blandet ut 1/4 teskei med c-vitamin pulver i 300ml-løsningen med krystallsoda. Deretter blandet jeg alt i en løsning, totalt 500ml. Lot det stå 5-10 minutter. Fremkalte i 9 minutter på 20 grader. Husker ikke hvor ofte jeg agiterte, men tipper jeg vendte tanken et par ganger i minuttet.

Fixing og skylling som ved vanlig fremkalling.