Beste Apug leden,

mijn naam is Kirsten. Ik volg een masteropleiding fotografie en voor mijn masterproef fotografeer ik met technische camera op 4x5 inch. Deze film moet natuurlijk ontwikkeld worden, en daar knelt het schoentje.

De lokale fotografen sturen de film op naar Labo's zoals Elka en Spector. Elka komt de film niet meer zelf ophalen, dat is uitbesteed en volgens de fotowinkel onbetrouwbaarder geworden. Met andere woorden, vandaag heb ik film binnen gedaan, met geluk heb ik ze volgende week vrijdag terug. Waarschijnlijk gaat het me rond de 7 euro kosten voor de ontwikkeling, wat de voorgaande jaren zo was, dus nu waarschijnlijk weer meer. Ik ben dit beu. Ik zoek een voordeligere en professionelere manier om mijn film te (laten) ontwikkelen.

Kent er iemand een labo wat 4x5 inch film ontwikkelt aan een goede prijs, en waarnaar ik de film eventueel kan opsturen? Ik sta er ook voor open om zelf te ontwikkelen, kan dit zonder al te grote investeringen? Het bad constant warm houden zal dan waarschijnlijk een probleem worden...

Alvast bedankt voor eventuele reacties!