Quote Originally Posted by Ole View Post
Soda tar knekken på oljer og fettsyrer, og danner såpe. Det er greit. Men å si at sukkere i "fyllmassen" is c-vitaminet ikke spiller noen rolle, det blir feil. I dette spesielle tilfellet kan det faktisk se ut til at det er kaffen som har gjort det aller meste av arbeidet, siden kalsiumaskorbat er lite aktivt i en så alkalsk løsning!

Natriumaskorbat er en ting, kalsiumaskorbat noe ganske annet.
Javel såpen er det samme som det vi bruker til slutt for å få vekk vanndråper = insignifikant.....

Sukker, det er noe jeg ikke har brukt tid på. Det jeg har brukt tid på derimot er kaliumbromid, som også er en retardant, og som sikrer mot kjemisk slør.... javel, så det du sier er at vi kan klare oss uten kaliumbromid?

Ellers er jeg enig i dette spesielle tilfellet ER det kaffen som gjør arbeidet, det er det det betyr når jeg skrev at det er "tynn" blanding. Man bruker så lite c-vitamin i de amerikanske oppskriftene at det ser ut til å være uten noen stor betydning.

Jeg har også tatt opp kalsiumaskorbat tidligere, i kombinasjon med soda, ligner det veldig på en oppskrift på å lage kjelstein, uten at jeg har tenkt på og vurdert innvirkningen fra andre komponenter. Men kjelsteinsbelegg på negativene er i hvertfall noe jeg ikke vil ha.

I dag har jeg sjekka litt på etiketten på slike helsekostbutikker, hadde med lesebrillene for anledningen.

I stort sett alt som selges av "vitamin C" på helsekostbutikker, benyttes det diverse -askorbater, ikke askorbinsyre.

I og med at nesten alle amerikanere kjøper sin C-vitamin på helsekostbutikken uten å lese hva som står på lappen, betyr det at 90% av det man leser om Coffein develpoers på nettet er feil, man har ikke det man tror på tanken.

Men at askorbater virker som fremkaller-substans er hevet over tvil, det ser man på alle bildene på APUG, Youtube og på Flickr. At askorbateene virker dårlig og svakt, ser man på alle de dårlige og underfremkalte bildene man finner på APUG, Youtube og på Flickr................ innklusive endel av bildene til en som driver å røster kaffen sin selv.

Når jeg sjekka hyllene i dag fant jeg at tablettglasset på Prix inneholder natrium-L-askorbat. Mens på helsekosten inneholder tablettbrettet som kalles Ester-C kalsiumaskorbat, det gjør også pulverglasset omtalt over her. Pluss selvsagt andre fyllstoffer, smak og søtningsmiddel.

Et spesielt preparat inneholdt en hel blanding av askorbater, magnesium- kalium- kalsium og nartrium, pluss nypeekstrakt og sukker.....

Jeg kjøpte ingenting, men kommer til å fortsette forsøkene med 100% Natriumaskorbat fra apoteket, så langt med mindre suksess enn askorbinsyrepulver fra krydderhylla på ICA i Sverige.


Til Ole vil jeg bare avslutte med at du skal være forsiktig med å være for negativ til dette. Så vidt jeg veit har du ikke prøvd selv, du uttaler deg som kjemiker. Jeg vet hvor lite man lærer om fremkallerkjemikalier i et vanlig kjemistudium!

For deg som driver med storformat burde Coffein C-L være en selvfølge å forsøke, Fiatlux har vist deg i praksis at du kan hente ut saker og ting fra negativene som du ikke (lett) klarer med mange kommersielle fremkallere!

For meg som driver med 35mm småbilder og til og med X-fremkaller C-41 film, er Coffein C mye, mye vanskeligere, fordi jeg må sloss med 3-lags film, dårlig oppløsning og store korn - allikevel er jeg forbauset ovcer hvor bra dette er!