Quote Originally Posted by hovmod View Post
Dritmisfornøyd.
Etter mange fine filmer har jeg nå hatt et spell med bare drit.
Er det noen andre som har kjøpt c-vitamin fra krydder.no?
Det er liksom den eneste fellesnevneren.
Jeg får rævva resultater, med brun og ekkel sløra film med hysterisk korn og ujevnt og fælt.
Og jeg er like nøyaktig (eller i hvert fall ikke mindre) enn før.
Uggent.
Jeg er i ferd med å gi opp caffenol, jeg nå.

Flere med dårlig erfaring med krydder.no sin ascorbinsyre?
Får ikke opp sida dems, er de nede eller konkurs? (krydder.no)

Jeg tror vi må ta noen skritt tilbake og finne ut HELT nøyaktig hva du har gjort. Du fikk da dritfine resultater til å begynne med?

Ellers kan jeg si litt om C-vitamin:

Jeg bruker nå fra ei 100gram flaske jeg kjøpte i danmark (helsekost/apotekkjeden som finnes over hele landet, hjelp meg å huske navnet - jeg har posta bilder av flaska). Den er like bra som den svenske fra Santa Maria og merket E300.

Natriumaskorbat er (som regel) merket E301 Kalsium E302 SVJH.

I de fleste "c-vitamin" flasker, tabletter eller pulverglass som man kjøper på NORSKE helsekostbutikker, Prix, ICA, KIWI eller Mega er det enten natrium-askorbat, kalsium-askorbat, eller en blanding av kalsium, natrium og magnesium(!!)askorbat, jeg har fremkalt film i dette stoffet, men virkningen er veldig svak, jeg vil si at man går fra IOS 100 til ISO 25 eller kanskje ISO 12. Etter som kjemiker-Ole kom med innsigelser på ekstrastoffet, dextrose og annet dritt kan jeg avsløre hvordan en kjemiker behandler slikt:

*********************

Jeg knuste tablettene med teskje i kaffekopp, da jeg hadde en mistanke, og dessverre ingen morter for hånden, for pulverisering.

Så tok jeg 50 - 100 ml av vannet som skal brukes til blandingen og løste opp tablettene.

Resultatet blir et ekkelt flytende bunnfall, som vil sveve rundt i fremkallertanken. Ideen er at askorbatet (askorbin-syren som jeg trodde på det tidspunktet, dårlig dokumentasjon) er vannløselig og vil befinne seg i løsning - mens mye av det andre gurbastoffet er i denne fellingen.

Så tar man ganske enkelt det uunnværlige kaffefilteret og filtrerer vekk, og skyller med litt mere av det rene vannet, voila! man har dextrose-gurbafyllstoff-flagellat i filteret og askorbatet i løsningen......

********************


Nuvel. Jeg kjøpte fra apoteket en 100 gramflaske askorbin-syre.

Senere har jeg kjøpt en 100 gramflaske Natrium-askorbat fra samme sted.

Apotekets askorbinsyre er IKKE merket E300, det er heller ikke pulveraktig, som svensk eller dansk vare, det er småkrystallinsk, nærmest som finsukker og støver ikke.

Denne askorbinsyren gav svak virkning (fra ISO 100 ned til ISO 50 eller litt lavere). Derfor ringte jeg leverandøren, Apotekenes-etellerannet og fikk snakke med en hyggelig dame. Hun var litt unnvikende, men avviste bestemt min fråga om deres askorbinsyre var oppblandet på noen måte, det var 100% ren vare sa hun.

Det tror jeg ikke på. Det er ikke E300. Om det er krystallinsk vare, mens svensk-dansk vare er vannfri, er det nok bundet såpass mye vann i stoffet at formelvekta går kraftig opp.

Det betyr på lekfolk-norsk at man må gå opp på vekt, kanskje fra 16 gram/l til 24 gram/l. Jeg er sikker på at kjemiker-Ole kan slå opp dette for oss, om han har tid.

Den andre flaska, med Natrium-askorbat som jeg kjøpte, er jeg i ferd med å prøve ut, så langt med svært nedslående resultat.

Det har jeg for øvrig hatt med et annet forsøk jeg driver med også, men det er for tidlig å komme med resultater, jeg vil vite hva som gikk galt, og ha en løsning, evt. en fullstendig forkastelse før jeg sier noe, ideen var veldig fristende, får jeg det til er det Eureka!

Tredje forsøk som er på gang : har samlet opp kaffegruten fra de siste to kaffekannene fra traktern' og "utvunnet" kaffeinsyra som er igjen som rest når vi dekanterer over kaffen i kanna.

Fra 10 kokinger laget jeg 1 liter ekstrakt. Denne literen skal jeg bruke som rein kaffe-fremkaller etter forslaget fra "papir-fremkaller-mannen" som var innom her. Jeg planlegger ganske enkelt å ta 350 ml av dette ekstraktet, tilsette soda (54 gram x (350/1000) = 19 gram soda og fremkalle en film.... skal ut å svi av en gammal APS-film i morra og fremkalle til kvelds.

Så skal jeg sammenligne med en film fremkalt i en blanding av 19 gram soda og 14 gram vanlig pulverkaffe og se hvilken fremkaller som gir de beste negativene.

Deretter skal jeg ta 350 ml af kaffegrut-ekstrakten og tilsette 10 gram lutperler (kaustisk soda) og gjenta for å se om høyere pH gir kraftigere kaffe-fremkaller. Jeg lover å ha fullt sikkerhetsutstyr, vannkjølt bad og vernebriller før jeg blander ut kaustikksoda!

Dersom noe av denne Kaffe-testen slår til, skal jeg legge ut resultat og eksmpler på den nye gruppa, jeg er ellers alt for opptatt av å skænne familiens samlede billed og negativ-arkiver og fordele resultatet til ivrige slektsgranskere til å holde på med dette!

Når det gjelder helsekostbransjens komplott for å holde oss unna god og helsebringende askorbin-syre, så tror jeg jeg har funnet svaret på det også, damen på en av de lokale helsekostbutikkene ga meg følgende svar når jeg ville bestille akorbin-syre pulver : "Jeg synes ikke folk skal ha i seg slikt, det er mange som får mageproblemer av dette og andre plager også, så jeg anbefaler det ikke, og vil ikke ta ut slikt".

Det er jo forståelig, det er feks vel kjent og dokumentert at vanlig salicylsyre-tabletter, som vi spiste som drops når jeg var barn, mot alle sykdommer fra snue og influensa til tannverk, gir mageproblemer og risiko for magesår. Det er mulig vi har med noe lignende her, eller at man blander sammen disse to sakene.....

Nåvel, i forrige uke var jeg innom denne butikken igjen og leste på tablett-flaskene, det er kalsium- eller natrium-askorbat i alle sammen. Men NÅ har dama tatt in pulver! 125 grams flaske - samme som fra Storebælt-bildene i tråden her. Jeg ble skuffet, det er ikke askorbin-syre, det er natrium-askorbat.

Vi er forbannet i Norge. Forbannet med overivrige tanter og barnehagetanter som skal passe på oss døgnet rundt. Ikke får vi kjøpe svartkrutt til nyttårsaften og 17. mai. Ikke får vi styrepinner, og vi får faenimeg ikke askorbinsyre heller!

Det verste er at vi ikke får produktblader med nøyaktig analyse heller, og det har vi faktisk krav på, om vi spør om det, alt som går inn i en munn skal være dokumentert ned til siste milligram. De driter i det også.

Ha en fin kveld.


EP