Ok, dat ging dus heel gemakkelijk.
Makkelijker dan een 35mm film omdat de 120mm veel steviger aanvoelde en zich heel mooi oprolde (net als het schutpapier, dat ging dus bijna vanzelf).

Ook het inspoelen verliep vlot met de jobospoel (en tank), vermits ik nu met mijn duimen moest werken had ik zelfs het gevoel meer controle te hebben over de film tegenover die kogels.
Ik had de plakband aan het einde op de film gelaten (ipv aan het schutpapier) om een steviger begin te hebben, en de hoekjes van de film afgeknipt.

Merci voor alle hulp!

PS: @ th. van Kints: voor zover ik het nu gezien heb, moet je dat rode lipje met zijn "knopje", of eerder "uitstulping" in de, ongeveer, middelste cirkel van de bovenste spiraal duwen nadat je een eerste 120 mm erop gezet hebt (en die ook volledig hebt ingespoeld zodat die op de binnenste cirkels van de spiraal zit). Dan dus dat lipje met knopje in die ongeveer middelste cirkel van de spiraal drukken zodat je een soort blokkage krijgt. En dan kan je een tweede 120 mm op dezelfde spiraal inspoelen en houdt de blokkage de tweede 120 mm tegen dat die niet tegen de eerste 120 mm zit op te duwen (of er naast gaat schuiven).
Enfin, zo heb ik het nu toch begrepen.