Quote Originally Posted by k.hendrik View Post
http://www.flickr.com/photos/7784645...7625911025516/

Wat is dit nu weer ? Wie kan mij helpen om dit verschijnsel te verklaren: op een paar films(440TX en 125PX) tref ik deze 'lichte' golf aan. Ik vermoed dat het ook over het beeld loopt maar is echt zichtbaar op de onbelichte delen zoals aan het eind en begin en tussen de opnames door. Op dit negatief is er 1 golf te zien maar op het eind is er een 2e onderaan zichtbaar; zelfde golf patroon. Alles gemaakt met m'n Mamiya rz67 en 2.8-110mm. Er is 'nog' geen systeem in te ontdekken, dit is de 2e film van de 15 die ik gemaakt heb.
Ontwikkeld in Paterson tank in HC110 en de laatste in D76.
alvast bedankt.
k.hendrik
Het is geen ontwikkel of belichtingsfout. Het is de schaduw van de kern van een rolletje dat scheef tov het ontwikkelde rolletje heeft gelegen in een scanner. Zo zien die rontgenbeelden er uit. Bekiojk ze maar eens op een luchthaven, dan zie je een vergelijkbaar beeld.
Neem je films altijd mee in de handbagage, dan heb je er controle over. Of stuur ze per post over. Al die post wordt niet gescanned. De controle van de handbagage kan ook problemen opleveren, heb ik een keer op Hawaii gemerkt.

Jed