Quote Originally Posted by Frits Flits
Ik vind de Mat of welke TLR dan ook geen geschikte keus voor portret. Als je dat veel doet zou ik toch iets kiezen waarvan je de lenzen kunt wisselen en voor straatfotografie mis je de groothoek. Natuurlijk kan het allemaal wel met zo'n TLR, maar het is zo beperkend dat je snel tegen de grenzen van het concept aanloopt en dan moet je weer in een ander systeem investeren als je verder wil.
DE portretfotografe hier in de stad werkt al sinds meer dan twintig jaar uitsluitend met twee-oog Rolleiflexen. Toegegeven, ze gebruikt zo heel af en toe ook een Rolleiflex met teleobjectief. Maar de bulk is gewoon met standaardobjectief. En ik zou willen dat ik zulke goede portretten kon maken als zij.

Hetzelfde geldt voor Robert Doisneau die voor zowel portret als straatfotografie uitsluitend met Rolleiflex TLR's en heel soms met een Leica werkte. Ook aan zijn foto's kunnen we allemaal nog een puntje zuigen.

Natuurlijk moet een TLR je liggen. Smaken verschillen. Maar om te stellen dat TLR's niet geschikt zijn voor portret of straatfotografie is volgens mij grote onzin.