OK, ben nu ook op de Eugene Smith tentoonstelling geweest, en ook daarvan kan ik alleen maar zeggen: ga kijken als je de kans hebt!

Alle belangrijke series en foto's van Eugene zijn te zien: Het Spaanse Dorp, de nooit afgemaakte Pittsburgh serie, de plattelandsdokter en vroedvrouw kliniek, zijn oorlogsfoto's etc. Zeer de moeite waard over het algemeen.

Afdrukkwaliteit van de foto's is ook hoog. Weet niet of alles "vintage" en door Smith zelf is afgedrukt (denk het eigenlijk wel), maar alles past in ieder geval wel mooi bij elkaar. Het is een grote verzameling.

De tentoonstelling begint overigens op de 1e verdieping. Op de beneden verdieping van FOAM draait nog een expositie van volledig in de computer gefabriceerde fotolandschappen, waarvan ik mij persoonlijk ernstig afvraag wat ze nog in een "foto"-museum doen. Niet dat ze niet in potentie interessant zijn om te bekijken, maar gezien de origine, denk ik dat ze de grens van wat nog als "fotografie" gezien kan worden, overschrijden. Wat dat betreft hadden ze beter in het Stedelijk Museum of zo kunnen worden geŽxposeerd, i.p.v. FOAM.