Quote Originally Posted by Willie Jan View Post
Benny,
je zal je dus eerst moeten verdiepen in de hobby om te weten wat nu net HET ding is van een doka man/vrouw voordat je het in beeld kan brengen. Als je weet wat je wilt kan je het in scene zetten. Bv opkomen van het beeld kan je faken door een half ontwikkeld beeld in een bak water te leggen en te doen alsof het ontwikkeld wordt.

Ik denk dat je goed bezig bent als je jezelf een project hebt toegewezen, maar denk niet dat het eenvoudig is om dit goed uit te voeren. Verdiepen in je onderwerp is het belangrijkste van het totaal denk ik.
Als ik het goed begrijp gaat het om een documenterende serie fotos met weinig onderschrift. Verplaats je nu eens in beschouwer, dan moet een en ander overkomen als een boeiend geheel. Je moet het gemiddelde Youtube videotje in een doka aardig overstijgen. Dat vraagt om voorbereiding.
Bij mij is het dokawerk, waar het echt donker is een kleine fractie van het gehele fotografisch proces, met de nadruk op alles rond de voorbereiding voor een opname (kijken) en de opname zelf.
Ik vermoed dat, zonder voorbereiding, je een klein deel (dokawerk) uit een groter geheel gaat tillen en dat de beschouwer ( zeker zonder tekst) er niet veel mee kan doen.

Jed