Dit was een mede "student" (60+ ) van mij op de Fotoacademie in Amsterdam... zijn vrouw had ook allerlei creatieve hobby's, vandaar de volgeladen stellingkast.

DN1_0054_11.jpgDN1_0054_34.jpg

Rechter foto was natuurlijk ook in scene gezet, sloeg natuurlijk nergens op om bij een klein peertje wat vloeistoffen te gaan schenken, maar het illustreerde wel een beetje het idee van de "donkere kamer"... het gevoel komt dacht ik wel een beetje over.

Quote Originally Posted by Willie Jan View Post
gezien jou locatie zou je het aan Jed moeten vragen.
Die maakt vaak enorme lappen foto's, dus die moet wel een mega doka hebben....
Quote Originally Posted by Willie Jan View Post
ik moest terugdenken aan die lappen die je tijdens bijeenkomsten bij had van bv spanje.
Zelfs in mijn relatief kleine doka / badkamer (iets van 2.20 bij 2.40 of zo), kan ik 50x60 cm afdrukken. Het vergt wat creativiteit, maar is doenlijk:

BD2.jpgBD4.jpg

In deze foto's overigens bakken van 40x50 cm. Voor de 50x60 cm opstelling, staat er slechts 1 bak met ontwikkelaar links op de tafel, de stop en fixeerbakken op de grond in de badkamer, en de spoelbak met water buiten de badkamer. Lastig, maar het resultaat mag er wezen . O.a. deze foto heb ik recent op 50x60 geprint, waauw... (dit is nog een scan van een contactprint van het 4x5 negatief, maar het uiteindelijke resultaat ligt hier zeer dichtbij, iets meer shaduwdetail in de finale print):