Willie Jan en Jed,

Van Der Linde aan de Rozengracht in Amsterdam heeft als 1 van de weinige kunstenaarsbenodigdheden zaken in Nederland, een computergestuurde passepartoutsnijder.

Ze kunnen dus heel makkelijk op basis van door jou opgegeven niet standaard maten, een hele serie passepartouts snijden. De prijs voor het snijden was wat ik mij herinner redelijk, iets van 3-4 euro voor een 40x50 cm passepartout (excl. prijs karton zelf). Weet het niet meer precies, maar de prijs was in ieder geval dusdanig, dat ik mij afvroeg waarom ik überhaupt nog de moeite van handmatig snijden zou nemen, met alle risico's van dien van het mis-snijden en het ruïneren van een duur vel passepartoutkarton. Dit computersnijden gaat echt heel nauwkeurig. Voor grote partijen in verschillende formaten voor een expositie, is het echt een aanrader om het daar te laten doen.

Ook hebben ze diverse soorten passepartoutkarton, waaronder museumkwaliteit. Voor een overzichtje kun je hier kijken. Ze voeren Conservabarth museumkarton van Van Gelder, dat vergelijkbaar lijkt met wat Moorman voert. Ook zie ik nog een apart kopje museumkarton, weet niet wat het verschil is, want Conservabarth is ook al museumkarton, zie o.a. hier (en de opmerking "Het CBVG karton heeft ook de Photo Activity Test (PAT) met positief resultaat doorstaan en is geschikt voor foto’s.").

Van Der Linde
http://www.vanderlinde.com/
Rozengracht 36-38
1016 NC AMSTERDAM
telefoon: 020-6242791

Marco