Quote Originally Posted by argus
Ik ben van zin om me zo'n ding te kopen. Deze middag ben ik snel even bij Schleiper (Gent) binnengesprongen en er zijn uiteraard verschillende merken en modellen beschikbaar.

Is het nuttig om ook een snijder te hebben die 90graden (verticaal) snijdt ipv. enkel een op 45 graden?
Je kan ze los kopen of met corresponderende lat en dat laatste lijkt me zeker het interessantste qua stabiliteit bij het snijden.

Welke hebben jullie en wat zijn de pit-falls waar ik moet op letten bij aankoop?

Oja, bigger = better ? ttz, eentje met een lat van 120 cm. lijkt me wel overdreven.

G
Naar volle tevredenheid gebruik ik een MT Cutter model MAT 45. Stevige en vooral robuuste uitvoering met een duidelijke maataanduiding waar de snijlijn begint en stopt. Snijdt alleen onder een hoek van 45 gr. Recht snijden kun je met elk scherp stanleymes. Als tip geldt dat je altijd moet snijden op een kartonnen ondergrond en niet op een snijmat. Die laatste veroorzaakt dat het mes een ongewilde kant uitgaat als ie toevallig in een vorige groef terecht komt. Als laatste probeer nooit de snede in één keer te maken. Begin met bijv. de halve diepte en dan nog een keer terug voor de defintieve snijdiepte. Kwestie van oefenen en proberen op uitgesneden stukken. Kosten voor dit apparaat zijn € 40,00 ex snijliniaal. Die kun je overal kopen op elke gewenste lengte.