Quote Originally Posted by Teslangelfire View Post
Mijn vraag, ben ik een ondankbaar jong en moet ik mijn zegeningen tellen of ligt de responsdrempel erg hoog op dit forum?
Vooral ondankbaar jong denk ik

Serieus, maar als je post in het "Off-topic" sub-forum met een titel die ook wat negatief overkomt "Leuk dat analoog fotograferen, maar..." op een in de basis Engelstalig forum waar 98% van de leden sowieso je post niet kunnen begrijpen, maar wel je post zien langskomen op de Home en hem daarom deels dus zullen bezoeken, en je verwacht vervolgens momentaan antwoord op je vraag, dan vraag je wel veel...

Daarnaast vraag ik mij af, je post doorlezend, waarom je terug bent gegaan naar de film?

Je bent eruit gestapt omdat je volgens jouw "nergens" meer terecht kon, die situatie is zeker niet verbeterd... (maar er zijn nog plekken waar je terecht kunt, alleen niet altijd meer "naast de deur" - ben je bereid ook eens te reizen of film per post te versturen?).

Je wilt even snel 3 ZW rolletjes ontwikkeld en afgedrukt hebben tegen de beste prijs / kwaliteit (denk ik nog steeds mogelijk via de wat betere fotozaak, maar eens te meer niet meer altijd om de hoek).

Je constateert dat hier de laatste der Mohikanen (terecht) rondhangen, en veel daarvan zijn bereid om zelf de ontwikkeltank ter hand te nemen, gedwongen door nood of liefde. Welke keuze maak jij?

Ook qua ZW afdrukwerk is het nu of je eigen doka, of diep in de buidel tasten voor prachtige afdrukken bij een echt pro-lab (en eigenlijk beide, want fotopapier is net als film tegenwoordig duur!). Kleur zou bij elke betere fotozaak nog gewoon moeten kunnen.

Weet je zeker dat je niet liever gewoon digitaal blijft werken?

Maar goed:

Pro ontwikkelen en afdrukken tot op mega formaten:
http://www.kleurgamma.com/
http://www.deverbeelding.nl/
http://www.aap-lab.nl/
http://www.fotokiekie.com/

Andere handige adressen waar je veelal ook zult kunnen laten ontwikkelen en afdrukken:
http://www.fotodenboer.nl
http://www.nivo-schweitzer.nl/
http://www.fotohuisrovo.nl/
http://www.fotoabro.nl/
http://www.eyesonmedia.nl/
http://www.calumetphoto.nl/

Laat je niet bedotten door een soms minder professioneel ogende website. Zo is Foto Den Boer meer dan de moeite van een bezoek waard, de kleine winkel is van vloer tot plafond gevuld met analoog, maar je krijgt daar geen beeld van door het bekijken van de website!