Quote Originally Posted by swdick View Post
Ik begin er nu aan te twijfelen of het wel een M805 betreft.
Hoe kan ik dat zien? Er past in elk geval wel een negatiefhouder Bimameg 6x9 in.
Ik voeg enkele foto's bij.
Normaal staat het typenr. wel ergens op de lichtkop of dat deel dat de kop draagt (b.v. aan de zijkant). Het kan echter zijn dat dat deel waar het type nr. opstond, voor de plaatsing van de Multigraph kop verwijderd is. Dat is niet vreemd, want dat deel waar bij mijn vergroter met koeienletters L1200 op staat, een metalen plaat, zit op de zijkant van het deel dat de kop draagt, en is overduidelijk verwijderbaar met schroefjes. Dat zal niet voor niets zijn, namelijk om plaats te maken voor bepaalde andere typen vergroterkoppen.

Echter, ik denk dat je niet hoeft te twijfelen dat dit een (variant van de) M805 vergroter is. Hij ziet er zeeeeer Durst uit (ergo, lijkt op mijn Durst L1200). Maar voor een L1200 is de lensplaat/eenheid veel te klein, daar past nooit een negative carrier van 4x5 op.

Tevens heeft de vergroter dezelfde bijna volledig metalen "pro" afwerking van de L1200, waarmee kleinere modellen als mijn M670 BW juist ook weer uitgesloten zijn. Bovendien lijkt hij niet op mijn M670 BW. Ook lijkt hij niet op de "hobby" M370 en M70 uit de Durst catalogus die ik had gelinked.

Zoveel keus is er trouwens ook weer niet. Van relatief recente vergroters, waaronder de jouwe duidelijk valt met al zijn geavanceerde elektronica, heb ik tot nu toe alleen varianten van de M3xx, M6xx (waaronder mijn M670), de M70, deze M805 en de L1200 gezien. Ach, ik zal wat hebben gemist, maar jouw vergroter kan haast niet anders dan de M805 zijn, zelfs als het er niet met koeienletters opstaat.

Bovendien, je had toch die M805 Multigraph handleiding van Gary? Dat moet toch in 1 blik duidelijk zijn dat dat met elkaar overeenkomt?

Nogmaals, ik geloof niet dat die Bimacon 75 onder jouw kop hoort. Vervang hem door die juiste mengbox, en je bent klaar...

Is het werkelijk niet mogelijk om je verkoper of gulle gever nog eens aan te schieten om te kijken of hij niet nog toevallig wat in de zolderberging heeft laten liggen?