Ik spoel mijn bariet foto's al jaren met een zelf gemaakte spoelbak , afgekeken van de verschillende spoel aparaten die er te koop zijn.
Eigenlijk simpel.
Hoop dat ik het kan uitleggen.
Een buitenbak gemaakt van plexi glas en daarin een bak gemaakt die ongeveer 10cm boven de grondplaat hangt om eventueel bezingksel te laten zakken , ik kan 6x30x40 prints spoelen , gedurende een klein uurtje.
Die binnenbak hangt dus van de grond en ook in de lengte is hij kleiner , en in deze platen zijn gaten gemaakt om het water door te laten zodat het opkomende water niet rechtstreeks in contact kompt met de prints.
Mijn foto's gaan toch al gedurende een 20 tal jaartjes mee en heb tot nu toe nog geen verkleuring of tergelijke schade aan de foto's , toch zeker niet van slecht spoelen.
Als laatste bij het spoelen ga ik over de print na het uithalen uit de spoelbak die in een badkuip staat met een douchekop nog eens over de print , heel even maar.
Hoop dat het verstaanbaar is.
Ludo.
Heb de aansluitind voor de spoelbak met een koppeling onderaan de bak gemaakt met dezelfde koppeling als voor de douchekop.
moeder de vrouw moet natuurlijk wel akkoord zijn, dat je even de badkuip gebruikt.