Quote Originally Posted by argus
Open brief aan Bariet58.
Geert,

overdrijf je nou niet een beetje?

Als beheerder van de NL APUG volg ik alle commercieel getinte berichten met een uiterst kritisch oog. Ik heb de een of de ander er ook al eens privé op aangesproken als het de spuigaten uit liep, en discussies gesloten of verwijderd. Maar het gaat me ook te ver om alle commercieel getinte uitlatingen te verbannen uit Apug.

APUG is geen plek om uitgebreid reclame te maken. En al helemaal niet om iedereen het eigen "geniale" produkt door de strot te duwen. Dat kap ik als beheerder af. En men krijgt slechts één waarschuwing. Maar als men af en toe laat blijken dat er ook nog iets anders bestaat dan Ilford juich ik dat van harte toe. Ik fotografeer overigens zelf voornamelijk op Ilford.


Voor mezelf sprekend (dus niet als beheerder): laten we blij zijn dat er nog gepassioneerde mensen als René of Robert zijn. Geloof me dat ze er beiden bij lange na geen salaris aan overhouden. En naar mijn mening gedragen ze zich de laatste tijd heel redelijk. Intussen tonen ze ons allemaal dat er alternatieven zijn voor de grote drie (Kodak, Ilford, Agfa). En laten we niet vergeten dat er in de NL apug gemeenschap ook nog enkele mensen meepraten die betaalde, hoogwaardige dokacursussen geven. Zouden die nu ook hun mond dicht moeten houden? Persoonlijk ben ik blij als een aanstaande cursus platinumdruk o.i.d. op apug aangekondigd wordt.

De beschikbaarheid van doka-produkten in fotozaken is belabberd geworden. Wees blij dat er bij jou in de buurt nog zo'n zaak is. En al helemaal als hij meer dan één merk aanbiedt. In de nabije toekomst zullen doka materialen voor 90 % via internet gaan lopen. Internationale aanbieders als Fotoimpex, Lumière-shop, Silverprint, JandC, Profot, Rayco, Photographers Formulary e.a. hebben dat goed begrepen en zijn al enkele jaren met een internet-offensief bezig. René en Robert doen hetzelfde, maar dan in Nederland (en Belgie?) Ik zie niet wat je daar op tegen kunt hebben. Want dat garandeert jou en mij dat we in de toekomst onze passie nog steeds kunnen uitoefenen.