Quote Originally Posted by Willie Jan View Post
Weet iemand of die adaptertjes waarmee je de draadontspanner op een aparte unit kan bevestigen los te verkrijgen zijn???
(Quick Socket)
Ik heb in het verleden een lensplank gehad met een dergelijke draadontspanner adapter. De adapter functionneerde voor geen meter. Het was een eindeloos gebuig aan de overbrenging om hem te laten trillingsvrij te laten werken. Ik heb de adapter er uit gehaald en monteer de draadontspanner op de gebruikelijke manier door hem direct op de sluiter te schroeven.
Inmiddels, zo is mij verteld, is de adapter gemodificeerd, waarbij de problemen ondervangen zouden zijn. Met het nieuwe model ben ik niet weer gaan experimenteren en ik weet ook niet of het een Linhof produkt is. Het mechanisch principe lijkt mij uit de beschrijving wel een verbetering.
Je moet er dus op verdacht zijn dat er verschillende adapters in omloop zijn. De Linhof man uit Houten ( Gojko Zgonjanin) zal je zeker kunnen informeren. Ik heb zijn emailadres. Je zou hem kunnen schrijven. Als hij het juiste produkt heeft, kan hij ook (per post) aan jou verkopen. Althans dat heeft hij mij gezegd.

Jed