Quote Originally Posted by Willie Jan View Post
Hoi Jed,
ik heb een lens met een aansluiting die uitgelubberd is, daarom dacht ik met het monteren met een quick socket dit probleem te verhelpen.
Ik gebruik wel 'normale' draadontspanners. Dus als ik het goed lees dan kan ik die niet normaal aansluiten?
Willie Jan, als het probleem een uitgelubberde aansluiting voor de draadontspanner is, zou ik die aansluiting vervangen of laten vervangen. Het is eigenlijk niet meer dan een klein blokje met een draad erin getapt. Als je de draadontspanner erop schroeft, en je bedient de draadontspanner, dan duwt de pen van de draadontspanner tegen het manuele ontspanmechanisme.
Bekijk wel of de aansluiting echt is uitgelubberd. Meestal is de de draad van de draadontspanner de echte boosdoener. Wat ook wel het geval is, dat de resten van een afgebroken draad van een draadontspanner in het blokje zijn blijven zitten. Die haal ik er met een klein schroevendraaiertje weer uit. Bekijk de aansluiting voor de draadontspanner eens met een loupe om de conditie exact vast te stellen,
Je leest het goed: als je de quick socket hebt, dan heb je ook een modificatie van de draadontspanner. Op het draadeinde van de draadontspanner wordt een klein kegeltje geschroefd. Je kunt hem dan niet meer direct gebruiken voor een normale aansluiting.

Jed