Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Het zou verboden moeten worden ! Rotatie ontwikkelen Ún rodinal. In het bijzonder de combinatie. Als je toch nog zo eigenwijs bent om te zondigen, moeten wij het resultaat onherroepelijk bestempelen als inferieure snelle reportage troep. Wees gewaarschuwd !
Het is al veel te ver gekomen dat iemand het waagt om te vragen hoe hij zijn nieuw verkregen Jobo zou kunnen gebruiken. Het enige zinvolle wat daar mee gedaan kan worden is subiet in de prullenbak er mee. (Dan wel mijn prullenbak graag.)
Er is niets mis met rotatie-ontwikkelen en met Rodinal. Rotatie-ontwikkelen is voor kleur uitstekend. Rodinal is een prachtige ontwikkelaar, die via de agitatiemethode en verdunning in gewenste richtingen kan worden gestuurd. En, als je naast de Jobo een tankje van een paar tientjes hebt, ben je helemaal binnen. Zo kun je in een Paterson tank wel vier 35 mm films tegelijk ontwikkelen. En je hebt de keus uit vele ontwikkelaars en ontwikkelprocedures. En de Jobo is voor de kleur. Gewoon differentiatie van methoden. Geen prullenbak-scenario.

Jed