Quote Originally Posted by argentic
Voor het calibreren van de anapro zou ik vers papier gebruiken als ik jou was. Anders kun je binnenkort de hele calibratie weer over doen.
Ik ben juist van plan om het op dit oude papier te doen. Heb ik gelijk ook inzicht op welke manier het papier zich door de tijd heen anders gaat gedragen. Mocht het niet werkbaar meer zijn voor prima afdrukken, dan kan ik het altijd nog inzetten voor contacten van negatiefstroken.

Wat betreft mijn op/aanmerkingen over het manual en andere calibratie-methoden: ik wil dit graag overlaten aan de eigenaar van het document Richard Ross en Chris Woodhouse. Het zou heel vervelend zijn, wanneer ik iets ga beweren wat achteraf niet waar zou zijn! Ik hoop dat ze daar niet te lang mee wachten om een aangepast manual via hun website te laten downloaden. Misschien is het dan leesbaarder en compleet. Kan Anne Marieke haar vertaling ook eens afmaken .

Potverdrie : heb ik mijn doka helemaal voor elkaar inclusief AnaPro en een verbouwde Durst RCP20 doorloopmachine: kan ik geen echte winkel vinden die me de chemicalien kan leveren

Moet je die geschutkoepels in zo'n winkel eens zien: film papier ontwikkelaar Meneer, wij zijn een fotozaak en geen drogisterij.

Vraag: is het normaal dat dit soort leeghoofden in een winkel staan?