Quote Originally Posted by bhonhoff View Post
Klopt helemaal, maar het gaat hier niet om een specifieke camera maar verschillende uiteenlopende camera's, zoals een Bessa R, Leica M2, Leica M6, Canon A1, Canon 650. Dus allemaal verschillende toestellen. De strepen lopen ook niet mooi evenwijdig, zoals je dat bij een beschadiging van de filmbaan zou verwachten. Ik ben best wel zorgvuldig op de binnenkant van de camera's.

Mijn volgende films liggen al klaar om te ontwikkelen. We zullen zien of het gedemineraliseerd water helpt. Ik verwacht daar het meeste van. Juist omdat ik de rest al uitgesloten heb.
Vroeger (30 jaar geleden had ik ook al zo'n moeite om eindelijk alles goed te hebben. Toen was de wisseling van Ultrafin (blauw en rood) naar Promicrol en D76 de uiteindelijke oplossing.)
Een vreemde zaak. Ik neem aan dat de strepen dus op het negatief ( met een loupe) te zien zijn. Wat me wel opvalt is dat er een horizontaal strepenpatroon en een diagonaal patroon te zien is. Mogelijk dat je tank in een staande trilling komt. Dan kun je ook van dit soort patronen krijgen. Is er misschien iets in de buurt van de tank, die een kleine trilling veroorzaakt?

Jed