Quote Originally Posted by Emulsief
Ik ben juist van plan om het op dit oude papier te doen. Heb ik gelijk ook inzicht op welke manier het papier zich door de tijd heen anders gaat gedragen. Mocht het niet werkbaar meer zijn voor prima afdrukken, dan kan ik het altijd nog inzetten voor contacten van negatiefstroken.
Als je calibreren leuk vindt, ga je gang. Maar bedenk wel dat je het oude papier niet met het huidige papier kunt vergelijken. Als je echt wilt weten hoe papier veroudert, had je het moeten calibreren toen het 10 jaar geleden vers was, en dat dan vergelijken met je resultaten vandaag.

Potverdrie : heb ik mijn doka helemaal voor elkaar inclusief AnaPro en een verbouwde Durst RCP20 doorloopmachine: kan ik geen echte winkel vinden die me de chemicalien kan leveren

Moet je die geschutkoepels in zo'n winkel eens zien: film papier ontwikkelaar Meneer, wij zijn een fotozaak en geen drogisterij.

Vraag: is het normaal dat dit soort leeghoofden in een winkel staan?
Helaas is dat tegenwoordig inderdaad normaal. Het zijn al lang geen fotografen meer. Het zijn onervaren dozenschuivers geworden die zich de aanbieding van vorige maand niet eens meer herinneren. Laat staan chemie.

Wat zoek je precies voor chemie? En in welk deel van Nederland woon je? Misschien weet iemand van ons een adres bij je in de buurt. Verder vindt je bij postorderbedrijf www.wolt.nl in Zwolle alles wat je nodig hebt. Bovendien hebben we hier op apug NL deelnemers die nu geen reclame meer maken, maar intussen wel papier, film en dokachemie verkopen