Beste jij/u,

Een tijdje geleden heb ik mijn eerste analoge toestel gekocht na al een aantal jaren digitaal gefotografeerd te hebben. Dat toestel wat een Praktica MTL-5B. De lens was een Pentacon auto 1.8 multicoating. Ik was niet tevreden over de scherpte en sowieso de kwaliteit van de lens. De kleuren lijken heel flets. Er was gewoon geen scherpe foto uit te halen. ik wilde wat beters en ging kijken op het internet. Ik zag een set staan. Deze heb ik gekocht. Er zat nog een body bij een LTL. De lenzen waren een Pentor auto wide 55MM, een Pentacon auto 1.8/50, en een Pentor 135MM 2.8. Deze lenzen zijn nog slechter dan die ik al had. Een behoorlijke miskoop dus.

Ik vind het jammer want eigenlijk vind ik het analoog fotograferen veel leuker als digitaal. Zeker als ik de foto's van anderen zie, dan begrijp ik dat het wel kan. Mensen zijn altijd erg enthousiast over mijn foto's en ik wil er mijn beroep van gaan maken.

Mijn vraag is, wat moet ik nou doen. Moet ik nu een ander toestel+lens kopen, of doe ik zelf iets verkeerd. Ik begrijp hoe het toestel werkt. Zijn bijvoorbeeld lenzen van Canon wel scherp? Wat raden jullie mij aan?

Bedankt voor uw tijd,

Coen

P.S als er vraag naar is kan ik wellicht een paar analoge foto's te beoordeling aanbieden zodat jullie mijn probleem stelling beter zullen begrijpen.