Beste mijnheer van Kints,

Hartelijk bedankt voor uw uitgebreide inbreng. Zeker omdat het een paar keer niet lukte. Ik heb gedaan wat u voorstelde maar het matglas lijkt me goed. Hij geeft een scherp beeld. Ook zit hij gewoon recht in zijn behuizing. De spiegel zit ook recht in zijn behuizing, maar heeft inderdaad een enkel stootblok links. Maar dit schijnt ook bij inspectie goed te zijn. Echt knap hoe u dat weet. In de korte tijd dat ik mijn Praktica heb ben ik er behoorlijk verslingerd aan geraakt. Het is echt veel beter als digitaal. Veel bevredigender met een klik. Maar mijn camera lijkt me ok.

Ik heb een ander vermoeden waarom ze onscherp zijn. Ik ben er de hele middag mee bezig geweest om het uit te vogelen, maar ik geloof dat ik nu wat heb. Uiteindelijk vond ik wat scherpe afdrukken waar ook negatieven bij zaten. Dit om te kijken of het misschien aan mijn nieuwe fotoscanner zou liggen. Ik heb een nieuw album aangemaakt. Hierin zit een scherpe foto. Dit is een scan van de afdruk. De onscherpe foto is gemaakt door het negatief van de foto door mijn fotoscanner heen te halen. Het verschil in kwaliteit is moeilijk over het hoofd te zien. Mijn fotoscanner is gewoon flut. Mijn Praktica blijkt dus gewoon goed te zijn. (waardoor ik hem nog leuker vind)

De fotoscanner heb ik een paar weken geleden bij mijn ex-werkgever NeboFotoVideo gekocht. Maar blijkt dus niet eens een negatief fatsoenlijk te kunnen scannen. Ik heb de negatieven gewoon er in gelegd zoals uitgelegd in de handleiding en op internet. Het is een Rittz.Scan GFP-001A. Heeft er iemand ervaring met dit ding? Mijn foto's lijken me dus gewoon verknald door de scanner. Wat moet ik nu doen? Als ik op internet kijk dan zie ik dat er heel veel mensen zijn die prachtige foto's maken met hetzelfde toestel als ik. Hoe scannen jullie je foto's zodat je gewoon echt goede kwaliteit hebt? Graag jullie advies, want ik wil graag weer van mijn hobby kunnen genieten!

Alvast hartelijk bedankt voor jullie reacties en advies.