Quote Originally Posted by jos
Hallo,

Ik ben een grote fan van vanfleteren. Soms kan ik minutenlang staren naar een foto door hem genomen de de zeno. Ik durf zelfs te zeggen dat ik hem soms probeer na te bootsen. Daarbij stoot ik (buiten op mijn eigen artistieke grenzen) op technische grenzen. Hij werkt met een ongelofelijk kleine Depth Of Field. Soms is er slechts een paar centimeter scherpte in zijn foto's.
(voor de nederlanders: www.brakkegrond.nl/hedendaagse_dans.htm ) www.nrc.nl/W2/Lab/Buren/belgie.html


Weet er iemand eigenlijk wat voor materiaal hij zou kunnen gebruiken? Ik meen ergens gelzen te hebben dat hij een rolleiflex gebruikt. Maar ik kan me vergissen.

Groeten
Jos
Uit interview in De Morgen van vandaag (door Marijke Libert)naar aanleiding van het uitbrengen van zijn fotoboek 'Flandrien'...

Citaat:
...
En voor de donkere kamer in plaats van voor de diskette, voor de korrel in plaats van voor de pixel?

"Pas op, nu ga ik echt lyrisch worden. De doka, dat is nóg zoiets wat stilaan verdwijnt. Ik zit er zo graag, alleen in het donker, met enkel het gele of rode lampje aan. Niets anders doen dan afdrukken. Geen telefoon in de buurt, geen computer, enkel eventueel wat muziek. In het huis slapen mijn vrouw en de kinderen. Er is alleen mezelf, mijn werk en de duisternis. Een ongelooflijk gevoel is dat. Het heeft iets cerebraals."

Einde citaat.

Er zijn nog zekerheden in het leven !!

mvrgr
Fred