Jeg har væt så heldig at jeg har fått anledning til å ha en ukes ”ferie” på Vrå folkehøjskole i Danmark. Overskriften for kurset var portrettfotografering og med gandolfi (Emil Schildt) som lærer og inspirator.

Kurset og stedet er et eldorado for oss analoge!

Skolen har et stort studio som er utstyrt med flotte lysanlegg og analoge kameraer av alle slag. Det største tar film/papirnegativer på 24 x 30 cm.

Emil har laget en ramme for kurset som gir fri anledning for den enkelte til individuell læring og til å arbeide med det akkurat du har mest lyst til eller trenger hjelp til.
Han gir veiledning i alt fra grunnleggende mørkeromsarbeid til avanserte mørkeromsteknikker. Vi fikk arbeide med bl.a. flytende emulsjon, Cyanotopi og Bromoil.

I studio arbeidet vi med forkjellig lyssettinger av modeller, inkluder å ”male med lys”.

(Og jobber du d*****, så vil du også ha fullt utbytte og glede av kurset. Men vær forsiktig…. 9 av 10 deklamerte seg som 100 % d*****, men før vi reiste hjem hadde de fleste vært flere dager i mørkerommet)

I tillegg til arbeidet med fotografi har folkehøyskolen en ramme som gir rikelig anledning for ferie. Og prisen, kun 4.200 dk – og dekker opphold med overnatting og forpleining.

Dette ga mersmak, og jeg kommer igjen til neste år.

Jeg anbefaler kurset på det varmeste.

(Se også skolens hjemmeside: http://www.vraahojskole.dk/korte-kur...afi-kunstuge-1)