Thanx voor het welkom. Ja, dat verzamelen is eigenlijk zo gegroeid. Ik heb gewoon nooit wat verkocht en er van alles bij gekregen en gekocht.

Mijn eerste camera was een Fuji DL-180 tele. Een compact camera

hmm, ik mag pas na post 5 een link plaatsen.

Op de Sociale Academie kreeg ik een fotografie cursus en moest ik aan de SLR. Gewoon één van de meer betaalbare gevraagd, geld had ik niet, en gekregen. De Canon EOS 500, met de toen kitlens, de 28-80mm. Daarna de EOS 300. Want als je ergens lenzen van hebt dan blijf je vaak bij een merk.

Zoals zo veel mensen langzamerhand richting digitaal afgedwaald en kwam er een EOS 400D in huis. Ook weer met kitlens.
Daarna een kleine compact camera omdat we een meisje gingen adopteren en ik mijn 400 niet durfde mee te nemen.
Analoog bleef trekken en op marktplaats bleek echt hele interessante camera's geen drol te kosten. Dus een hele rits EOSjes het huis ingedragen vanaf de eerste 650 tot de laatste (in mijn verzameling) de 30. Die laatste is eigenlijk gewoon een digitale camera, want alles kan volledig automatisch. Alleen het opslagmedium is film.
Een fijn bijproduct was wel dat ik wat ruimer in mijn lenzen kwam te zitten. Die werden in feite gewoon weggegooid, terwijl alle (op wat sigma's na) het gewoon ook op de digitale camera's deden.
Mijn analoge pronkstukjes zijn op het moment een Asahi Pentax uit 1965, een Nikon Nikkormat uit begin jaren 70, een Canon AE1 met een 50mm f1.4 lens, een 200mm f4 lens, een 100-200 lens en nog een 50mm f1.8 lens.
Op het moment fotografeer ik zowel digitaal als analoog. Daarbij is Nikon wel weer lachen, want ik schroef een moderne lens met vibration reduction op mijn Nikkormat.

Binnenkort draag ik een Leica II de huiskamer binnen.