Quote Originally Posted by valentina View Post
hallo allemaal,
normaal maak ik pineholefoto's met filmpapier maar nu zou ik willen overschakelen naar "film" omdat ik dan de foto's groter kan maken.
Ik neem aan dat je dan een gans filmpje in je camera moet plaatsen: hoe spoel je dan door naar het volgende negatief of moet je telkens 1 negatief in de camera plaatsen (zoals bij het papier) en het er dan telkens uithalen: hoe ontwikkel je dit dan?
Neem een oude platencamera en op de plaats van de lens komt de pinhole. Zorg wel dat er vlakfilm in de cassettes kan, tenzij je een rolfilmcassette hebt). Dezelfde platencamera is vervolgens je vergroter ( maar dan met de lens van de platencamera). Aan de platencamera hang je een huis met lamp en een stuk opaalglas voor het negatief). Deze spullen werden meestal van wat hout geknutseld. ( Onder de platencameras, kun je ook de houten studiocameras verstaan).
Deze benadering was vroeger algemeen. Ik heb zelf lange tijd zo gewerkt. Als je al een vergroter ter beschikking hebt, hoeft dit niet. Maar ik zie het wel als een anachronisme om een pinhole opname op een moderne vergroter te vergroten.

Jed