Quote Originally Posted by MrclSchprs View Post
Overigens, en dat is zeker geen persoonlijke aanval in tegendeel, vraag ik me af of mensen zoals Jed, Willie en Wilbert baat hebben bij een dergelijk collectief. Het van elkaar leren komt in het gedrang. Zeer ervaren fotografen/dokawerkers hebben zeker meerwaarde. Maar de informatiestroom is dan eenrichtingsverkeer en dat lijkt mij geen gezonde situatie.
FFotone: Als je technnische info wilt zoals bv doka truuks, dan spreek je onderling wat af. De bijeenkomsten zijn alleen gericht op het bespreken van foto's.

Vaak wijken we dan af naar andere aspecten zoals vorige week perspectieven van vroege schilders die alles in plat vlak schilderden om de aandacht op maria met kind te leggen e.d. Het gaat ons vaak om de achterliggende gedachte. Dit is iets dat je moet leren, kijk door de foto heen. Wat zie je wat is je gevoel e.d. Dus geen pruttelpraat over invoerende lijnen (fotobond gepruttel) e.d...
Techniek kan je zelf uitvissen. Maar ga je daarboven dan wordt het moeilijker en heb je een klankbord nodig om andere meningen te horen.
Ik zou graag een kunstacademie volgen, maar helaas ontbreekt het mij aan tijd daarvoor. Al weet ik niet of je daar ook wijzer van wordt