Quote Originally Posted by Willie Jan View Post
Ik volg zelf ook nog een opleiding bij Pieter Brueghel onder leiding van Jeroen de Wijs op zaterdag (voor het geld hoef je het niet te laten).
Je werkt aan een project (jaar lang) en moet dit uitwerken. Iedere keer dat je denkt dat je er bent komt er informatie gezien vanaf een andere kant naar je project waar je nog nooit aan had gedacht. Dat is heel verhelderend en geeft je informatie die je in je rugzak opslaat. Project matig werken dwingt je om na te denken. Ieder weekeind de natuur in gaan en maar zien wat of je vind is een vorm waar je nooit beter van leert fotograferen, al is het wel goed voor je conditie.
Ik doe iets dat hierop lijkt; ik volg sinds een jaar een fotokunst opleiding in BelgiŽ. Een vijfjarige deeltijd opleiding op een kunstacademie. De eerste twee jaar bestaat uit analoog zwart wit. Techniek is gen ondergeschoven kindje, dat kan ik echt niet zeggen, maar de nadruk ligt op kunstzinnig fotograferen. Derde jaar wordt begonnen met kleur en digitale technieken. Jaar vier en vijf zijn projectjaren. Dus voorlopig kan ik vooruit. Aanstaande maandag begint voor mij het tweede jaar ... ik kijk er naar uit.