Quote Originally Posted by Willie Jan View Post
FFotone: Als je technnische info wilt zoals bv doka truuks, dan spreek je onderling wat af. De bijeenkomsten zijn alleen gericht op het bespreken van foto's.

Vaak wijken we dan af naar andere aspecten zoals vorige week perspectieven van vroege schilders die alles in plat vlak schilderden om de aandacht op maria met kind te leggen e.d. Het gaat ons vaak om de achterliggende gedachte. Dit is iets dat je moet leren, kijk door de foto heen. Wat zie je wat is je gevoel e.d. Dus geen pruttelpraat over invoerende lijnen (fotobond gepruttel) e.d...
Techniek kan je zelf uitvissen. Maar ga je daarboven dan wordt het moeilijker en heb je een klankbord nodig om andere meningen te horen.
Ik zou graag een kunstacademie volgen, maar helaas ontbreekt het mij aan tijd daarvoor. Al weet ik niet of je daar ook wijzer van wordt
Een interessante uiteenzetting, die mij aanspreekt. Het door de foto heenkijken en begrijpen waarom je ziet wat je ziet ( de achterliggende gedachte) en wat voor gevoel het opwekt. Maar, ik wil dergelijke ervaringen 'gebruiken' in toekomstige fotografie. En dat betekent, dat je je fotografische techniek moet afstemmen. En daarmee krijg je een link tussen het 'zien' en de techniek nodig om de interpretatie van het zien vast te leggen.
In de schilderkunst heb je hiervoor manuals. Leonardo da Vinci heeft zo een manual gechreven dat vele vertalingen en bewerkingen kent. Maar ook voor fotografen is dit manual een handvat.

Jed