Quote Originally Posted by orphiz View Post
Ik denk dat de body werkt. rug eraf genomen, gordijnen gaan open, terug dicht,...
Maar als ik de sluiter opspan en de ontspan knop indruk dan gaat de sluiter altijd als bulb. ik kan geen tijden instellen. Deze doen allemaal hetzelfde.

Als ik de onspant knop indruk dan hoor ik de gordijnen opgengaan en deze blijven open zolang ik de knop ingedrukt hou. en gaan pas dicht als ik de ontspanknop loslaat. Ook Als ik de ontspan knop ikduw dan springen direct de shutterblade (geen idee hoe het noemt ik het nederlands) direct dicht.
Dus ik zie niks meer.
Ik woon niet in de buurt helaas.

Het is normaal dat de gordijnen in de body pas weer dichtgaan nadat je de ontspanknop losgelaten hebt. Het is ook normaal dat de sluiterbladen in de lens meteen na de belichting weer sluiten. Het kan zijn dat de sluiter in jouw lens wel werkt maar dat hij zo snel opent en sluit dat je niet kunt zien dat dat gebeurt. Bij langere sluitertijden (vanaf 1/60 ofzo) moet je dat openen en sluiten wel kunnen zien. Begrijp ik het goed dat je de sluiter in de lens zelfs niet ziet openen en sluiten (van voren bekeken, de frontlens in) als je een trage tijd instelt op het objectief, zeg 1/8 seconde? Als je dat niet ziet is de lens niet in orde.

Je kunt de lens ook loskoppelen van de body en dan de sluiter triggeren met een tangetje bij verschillende sluitertijden. (Palletje in oogje opzij bewegen.) De sluiter van de lens span je met een niet te dik muntje, door te draaien in de richting van de rode pijl tot je niet verder kunt. Kijk wel uit dat je het achterste element niet beschadigt door uit te schieten met tangetje of muntje.
Als de werkelijke tijden niet corresponderen met de tijden die je instelt op de lens dan weet je zeker dat het aan de lens ligt.

Succes,
Sander