Bij de gravacu horen speciale pennen die over de ronde stiften geschoven kunnen worden die in het bord zitten. Hiermee beperk je het bord tot het papierformaat wat je gebruikt. Meestal zijn deze stiften niet meer bij het bord.

Aan 1 van de korte kanten van het bord zit een schuif. In de stand waarbij de schuif in de richting van het metertje zit zou het bord "dicht" moeten staan. Bij een aangesloten vacuŁm pomp zou het metertje bijna bij de 100 % moeten komen. Als je gesis hoort bij het ronde schijfje dicht bij de schuif in het oppervalk van het bord kun je deze dicht draaien.
Als je zover bent dat je een redelijk vacuŁm hebt, minstens 80 %, kun je het bord gaan gebruiken. Leg er een vel papier op wat zo groot is dat het alle groeven in het bord afdekt. Dan de schuif omzetten en zou dit vel zich vast moeten zuigen. Eventueel het vel aandrukken.

Bij gebrek aan die eerder genoemde pennen zul je bij het werken met kleiner papier alle groeven die buiten het oppervlak van het papier zijn met plakband o.i.d. af moeten plakken.

Met de pomp zelf kan ik je niet veel verder helpen. Vaak wordt er een oude pomp van een melkmachine gebruikt. Deze kan een behoorlijk volume verwerken. Hoe meer je systeem lekt hoe, meer volume je weg moet zuigen. Bij een goed dicht systeem en RC papier heb je maar een kleine pomp nodig.