Interesserte vil finne en oppdatering her :
http://ascorbate-developers.blogspot.../barkanol.html

Den våkne leser vil se at denne fremkalleren bygger på det samme generelle prinsippet, å brygge te på basis av et organisk stoff.
Dette kan utnyttes vidre til andre kjente stoffer med høyt innhold av interessante stoffer.

Vi har nå i felleskap og i diskusjoner testet diverse former for te (tørket planteløv) og nå bark (her setter bare fantasien grenser, det finnes et nærmest uendelig utvalg alle steder!).

Men det stanser ikke her, også andre kilder er / kan være interessante, feks nøtteskall. Alle og enhver kan kjøpe seg en pose nøtter og ta vare på skallet, og en hurtigmikser leverer råvarer lynraskt. 50 gram og utkoking i en lioten liter vann og man er i gang!

For den som er litt mindre arbeidsvillig kan man forsøke å brygge en te på noe hjemmeladere har i kjelleren: Midway selger hjemmelader-utstyr. gamle patronhylser skal poleres i en dertil egnet maskin, og man selger såkalt poleringsmedia, det finnes to hovedtyper, såkalte corn cob grinds, som er tørkede, oppmalte maiskolber og nut shell grinds som er knuste, siktede hasselnøttskall.

Det er bare å brygge te og prøve selv, dette virker! Fint kporn blir det og, også sparer man på kaffen!

I tillegg har man en avholdsversjon brygget på øl (eller like gjerne vin) men det overlater jeg til Losjemedlemmer, jeg drikker jeg!