Maak kennis met een van de oudste fotografische technieken en doe mee met de 2 daagse Introductie workshop Natte plaat Collodium!
De Engelse fotograaf Frederick Scott Archer, veroorzaakte met het zijn uitvinding het Collodium Negatief in 1851 een doorbraak in de fotografie. Met glas al drager en Collodium als bindmiddel ging de kwaliteit en bruikbaarheid met sprongen vooruit!

In 2 dagen wordt je meegenomen langs alle aspecten van het Collodium proces: geschiedenis, materialen, chemie, handelingen, Ďbest practicesí en natuuurlijk de ultieme schoonhied van dit proces.

Tijdens deze workshop steek je veel op over de chemie van het Collodium proces. Het is namelijk belangrijk dat je hierover goede basiskennis hebt. Zo kun je beter begrijpen waar je mee bezig bent. En daardoor is het gemakkelijker om veilig te werken.

Je krijgt niet alleen te zien hoe je een plaat prepareert, belicht, ontwikkelt en vernist. Je mag ook zelf aan de slag met camera en chemicaliŽn. Onder deskundige begeleiding maak je je eerste platen. De workshop behandelt de positief variant van het Collodium proces, de Ambrotrypie en Alumitypie.
Je maakt dus uitgebreid en grondig kennis met een uniek fotografisch proces!

Wanneer: 16 en 17 maart 14.00-21.00 uur en 9.00-16.00 uur
Waar: Pieter Brueghel, Veghel, Nederland (www.pieterbrueghel.nl)

Voor meer informatie over het proces of heb je interesse in een workshop?
Neem dan even contact op met Jeroen de Wijs via 0628886026 of stuur een mail naar jeroen@mudar.nl