Op marktplaats worden regelmatig complete doka's aangeboden. Meestal voor weinig, zeker als het oostblok-vergroters betreft. Niets mis mee overigens, zeker niet als je (zoals ik) aan het leren bent.

TomStr noemt het volledige starterslijstje. Zelf vond ik het vinden van een doka-lamp het lastigst, aangezien de moderne papieren persť rood licht verlangen, en veel overjarige doka-setjes van bovengenoemde bron met gele of bruine lampen worden aangeboden. Die LED-fietslampjes vind ik een gouden tip. Ben zelf waarschijnlijk teveel automobilist om daar aan te denken.

Heb zelf de badkamer verduisterd met karton, constructie-plakband en een oud tafel laken. Ik had een oud tafelblad van 150 x 60 op schragen gezet, en dat bleek aan de krappe kant voor een vergroter en vier bakken ter grootte van A4 (plus scharen, timer, boek met negatieven, doos met papier etc... etc...). Ik kan mij voorstellen dat in A'dam menig badkamer niet eens zo'n tafelblad kan huisvesten, laat staan nog twee mensen er bij.

Maar veel succes.... met een beetje goede wil en creativiteit is er best iets te verzinnen. Menig baby-album is in de jaren '70 afgedrukt op vlieringen of naast verwarmingsketels.