Workshop Calotypie: ‘Het papieren negatief'

In deze workshop staat het papieren negatief - de calotypie - centraal. Deze techniek is in 1840 door Fox Talbot ontdekt en staat aan de wieg van het negatief/positief-systeem in de fotografie. Vooral in het eerste decennium van de fotografie werd deze techniek gebruikt in Engeland, Schotland en Noord-Europa om landschappen en architectuur foto's mee te maken. Tijdens de workshop gaat u een oorspronkelijk Calotypie maken, zoals die door Fox Talbot is uitgevonden. Na een theoretische inleiding en de nodige voorbereidingen gaat u uw calotypie sensibiliseren, belichten en ontwikkelen. Als de tijd het toelaat gaat u van een aantal negatieven zoutafdrukken maken, de traditionele afdruk die bij een calotypie hoort.

De workshop wordt gegeven door Martin Becka een autoriteit op het gebied van de papiernegatief procede's. (http://?martin.becka.pagesperso-ora?nge.fr/)

Kosten: € 325,00, incl. lunch excl.materialen
Wanneer: 20 en 21 april 10.00-18.00 uur
Waar: Pieter Brueghel, Veghel, Nederland (www.pieterbrueghel.nl)

Voor meer informatie over het proces of heb je interesse in een workshop? Neem dan even contact op met Jeroen de Wijs via +31(0)628886026 of stuur een mail naar jeroen@mudar.nl