Mja maar voor een F100 is mijn budget dat ik wel uitgeven toch wel serieus op het randje (remember dat ik student ben en in de eerste plaats mijn doka GOED wil inrichten)
Ik lees dikwijls dat als je een beetje oplet (lees: niet in een stevige bui zonder bescherming) de bouwkwaliteit van de F80 toch wel goed is.

Waarom de S-versie: het is niet altijd gemakkelijk het karakter te hebben alles te noteren. Met de S-versie kom je zelfs met kleinbeeld in de buurt van het zone-systeem, in één van de vele review vermeld De S-versie zou ik wel niet nieuw kopen aangezien die dan wel wat duur is in verhouding met het 'gimmick', zoals Mark zei.

Het batterijprobleem is géén argument daar ik gegarandeerd een MB-16 zou gebruiken, en een goede set GP-batterijen . Een kleine investering die op de duur echt wel voordelig is. Bovendien ziet het wel een stukje professioneler hé (iedereen geeft daaraan wel es toe en voor portretjes zien de mensen zoiets graag.... jammer genoeg)

Ook de ai en ai-s lenzen vormen niet direct een probleem voor mij..... aangezien ik die nog niet heb, en waarschijnlijk nooit zal gebruiken .... (verdorie want een 1.2 50mm moet toch wel handig zijn )

Marc: ik ben gn voorstander van flash, maar ja een klein invulflitsje.... kan idd soms eens van pas komen...

Welke argumenten zijn er nog voor de F100: snellere af dus, en betere dichtingen.
Jammer dat het batterijcompartement open was Marc, want volgens de brochure van Nikon en vele reviews doorstaat de F100 alle weerselementen HEEL goed (allé dat beweren ze toch )