Ja hoor, 5x7 is verkrijgbaar, maar moet meestal wel besteld worden. Ik bestel Ilford FP4 en HP5, duurt meestal wel eventjes maar ik ben geen 'schiet maar weg' fotograaf op 4x5 en 5x7 natuurlijk ;-). Ik bestel meestal via Camex in Eindhoven.

Ik heb ook Bergger (=forte) 5x7 gebruikt, maar dat vind ik teleurstellend, veel te zacht en weinig gevoelig voor push/pull ontwikkelen. Ongeschikt voor palladium prints.

Op het web zijn ook voldoende winkels die alle maten vlakfilm snel versturen...Je kunt nu eenmaal niet verwachten dat de digidozenschuiver op de hoek dit soort spul nog in voorraad heeft, als ze al weten waar je het over hebt. Dus waarom zou je moeilijk doen. Met de post heb je het binnen een paar dagen thuisbezorgt en dat is makkelijker en sneller dan de winkel waar je ook nog heen moet.

Binnen europa (eurozone) betaal je zelfs zonder extra kosten via je gewone bankrekening. Je moet dan een IBAN en BIC opvragen bij de leverancier. Met credit card betalen is nog sneller (wel faxen en niet emailen!).

Met R3 moet je een beetje oppassen...erg flexibel mbt belichting maar contrast aanpassingen is wat abstracter en daar heb ik nog geen goede of slechte verhalen over gehoord. Daarom ben ik huiverig om het voor palladium in te zetten. Ik ben erg benieuwd hoe het in het zone systeem bruikbaar is.