Ik ben best bereid om te kijken wat voor mogelijkheden er zijn om Sean te betalen zonder creditcard of Paypal. En volgens mij is Sean ook niet te beroerd om Euro's te wisselen die je hem per post toestuurt.

Maar... Ik ben lichtelijk verbaasd over de toon van de discussie. Ik heb geen aandelen bij Paypal, maar ik vind het de beste uitvinding sinds google. Want Paypal is veilig, simpel, en kosteloos. Wat wil je nog meer?

Je schrijft je in bij Paypal en geeft ÉÉN keer je creditcard nummer door. Als je internet niet vertrouwt kan dat zelfs per post. Zij checken vervolgens of je card-gegevens kloppen. Als je geen creditcard hebt kun je gewoon geld op je PAypal account storten.

Daarna kun je zo vaak betalen als je wilt, zonder ooit opnieuw je creditcard door te geven, en zonder ooit kosten te betalen. Simpelweg door het bedrag en het mailadres van de verkoper aan paypal mede te delen. Een kind kan de was doen. En het is bovendien gratis voor de betaler. Ik heb nog nooit zo gemakkelijk internationaal geld over kunnen schrijven via een bank.

Dus ik snap echt niet wat er nou zo verschrikkelijk is aan Paypal. En volgens mij is het niet de schuld van PAYPAL, VISA, EUROCARD, APUG of de kerstman als iemand niet met zijn eigen geld om kan gaan.