Quote Originally Posted by reinierv
zucht, daar hebben we het wel eens over gehad...De boer die jouw boontjes kweekt, krijgt ook maar een paar cent per kilo, eet je daarom geen boontjes meer? Die Nike schoenen kosten productie +/- 10euro, dat t-shirt 1euro. En je wilt niet weten wat de kale productiekosten van een fotorolletje zijn. Dus doorredenerend loop jij bloot rond, woont nergens en eet/drinkt niets???
Zucht, ik koop als het enigszins kan mijn boontjes en andere etenswaren direct bij de boer, ik zou geen Nike schoenen willen, mijn vrouw kan prima naaien, en ik koop film aan de rol.

In deze tijd zijn de productie kosten een marginaal onderdeel van de totale kosten. Tel er organisatie, personeel, distributie, reclame, tussenhandel, afschrijving etc etc bij op en je komt op een totaal dat in geen verhouding staat tot de productie kosten. Ze rekenen de klant voor mij ook 150euro per uur en betalen mij er maar een fractie van... such is life
Je bent de ideale consument. Jou kunnen ze blijkbaar alles aansmeren. Hoe duurder hoe liever.

overigens is een Polaroid 55PN 3euro per sheet (20 voor 60euro), dus je overdrijft lichtelijk, zo'n factor 1,7 slechts. Maar dat rekent wel makkelijker naar jouw redenatie toe toch...
Waar koop jij ze voor 60 Euro? Dat vind ik nog steeds teveel voor wat het is, maar dat is een stuk lager dan wat ik ervoor moet betalen.