Ja, hadde samme panikken selv.

Det enkleste er nok å ta bilder med mobiltelefonen for hvert "steg", evt filme hele seansen når man tar den i fra hverandre.
Automaten er dog ikke spesielt vanskelig å demontere;

Under læret foran, er det 4 skruer, man skrur ut disse (tar vare på!).
- Skru av selvutløser-knappen. (den har hakk, så med en elektronikkskrutrekker kan man dytte på den til den slipper)
- Skru av bildeutløser-lås-switchen med samme metode som over, den øvre skiven har hakk.
- Skru av M/X switchen med samme metode som over men for å få av selve switchen etter at du har fjernet skiven over, må du bruke en tyyyyynn skrutrekker og pille en liten stålklamme inni den til siden, slik at du får den av.

Ta av hoveddeksel

For å fjerne objektivbrettet må du:


- Skru av 6 skruer i front (3 på hver side)
- Skru av ett stk skrue på venstre side når du ser på kamera, dennee sørger for at armen til parallax-tilpasningen til speilet opererer (liten skrue med bitteliten skive, bør skrus av mens kamera er opp-ned, eller så faller de garantert inn i kamera!)
- Du kan nå løsne objektivbrettet, OBS: Det ligger to lange skiver, under på hver side, disse ligger rett under hullene for skruene, så man ser de som regel ikke før de faller ut.
- For å få objektivbrettet helt av, må du løsne en skrue til, skruen som holder armen som sørger for å trekke opp objektivet når du sveiver.
- Denne skruen er vrien og kronglete veldig lett å få av, ikke spesielt lett å få på igjen, lov å være tålmodig.

Etter at denne er løsnet, holder du hele objektivmekanikken og to objektiver i hånda, det er så langt jeg gadd/turte å gå (utover å fjerne begge objektivene i tillegg).

Jeg har en Rolleiflex Automat MX-EVS (mener jeg i allefall), det er godt mulig andre Rollei'er er skrudd sammen anderledes og mer/mindre komplisert.