Quote Originally Posted by Paul Jenner
Ik vind de techniek machtig interessant, ik heb zo mijn voorkeur voor bepaalde merken (wie niet), maar het is het BEELD dat voor mij telt, niet zozeer de wijze waarop het tot stand is gekomen.
Daar heb je groot gelijk in, maar het moet analoog zijn :P

Ik werk -misschien tot jullie verbijstering- op de hybride wijze: Opnemen op film, daarna scannen en afdrukken via één van de internetafdrukkers. Ik vind dit een prettige werkwijze, maar zou best eens de uitdaging aan willen om mijn gescande materiaal te vergelijken met een natte DoKa afdruk. Heb zelf alleen een DonkereKast, geschikt om de filmpjes in te spoelen.


Ik werk voorlopig ook nog op de hybride manier - waarschijnlijk de laatste 2 weken weliswaar - maar zie er erg naar uit om zelf te vergroten. De scanner zal enkel nog voor 'proofing' en scans voor op het web zijn. En voor alle kleur natuurlijk, maar 95% van mijn beeldjes zijn zw zodus... Gebruik je een flatbed of een "echte'' negatiefscanner?
Zelf afdrukken is enkel goed voor kleur, tenzij je wil investere in dure systemen natuurlijk....Leuk forum dit, wel een beetje stil voor wat ik gewend ben.
Wat was/ben je dan wel gewend... er zijn niet zoveel analoog-freaks hoor, maar zeker het engelstalige deel is echt actief.
Het is de kwaliteit van de info die telt hé

Ik heb geen toegang tot de Gallery. Het valt me op dat hier in draadjes weinig werk getoond wordt. Ik zou het fijn vinden als dat wat meer het geval is. Een beeld zegt zoveel meer dan woorden. Ook altijd interessant om kennis te nemen van andermans prestaties en invalshoeken.
Aha dan moet je subscriber worden. Je kan natuurlijk altijd verwijzen naar een site ofzo, ben je ook wat vrijer in je keuze van formaat, presentatie en dergelijke.
Ik zou het ook fijn vinden als er wat meer werk zou getoond worden! En ik vind niets leuker dan opbouwende kritiek, mensen die je wijzen op fouten zonder je af te breken enz... of op goede dingen natuurlijk.

Greetz Pieter