Å kalle dette forsøket mislykket, er ikke dekkende. Katastrofe er også galt, for jeg vet hvor feilen ligger.

Det som skjedde her var en optimistisk tro på å greie tre forskjellige operasjoner samtidig; å klargjøre en Efke film for fremkalling, å fremkalle en Orwo film og å lytte til radio fra Holmenkollen skifestival der det var stor spenning. To timer-ur samtidig er dumt,og her gikk altså ting galt av sted.

Kort fortalt ble Orwo NP 54 fremkalt i 10 minutter i stedet for 4 1/2. Negativene er så mørke at skanneren hadde problemer med å fokusere riktig. Korn ble store og skjemmende. Jeg gjengir likevel tre bilder her for å vise miseren. Filmen eksponert EI 100 i et Fujica STX-1 med X-Fujinon 2.2 / 55 mm, funnet på loppemarked for fire år siden og betalt med 15 kroner. Batteriene virker fortsatt og lysmålingen er prikk korrekt!

Jeg vil gjøre et nytt forsøk med NP 54 i Tetenal Neofin Blå og da konsentrere meg med kun dette gjøremålet. Jeg viser som sammenligning et bilde (det første til venstre) fra Efke 25 som ble fremkalt i den samme blandingen Neofin Blå, en fremkaller der Efke trives meget bra. Bedre lykke neste gang!