... zou er wel eens minder rooskleurig gaan uitzien.

[size=1]Disclaimer: deze thread heeft redelijk wat te maken met digitaal. Het is ook geenszins een poging tot reclame voor het bedrijf waar ik werk, want het gaat over een service in onderaanneming voor en ander niet nader genoemd bedrijf.[/size]

Er wordt zoveel verteld en geschreven dat het analoge gebeuren in de fotolabo's zoveel aan plaats heeft ingeboet. Prints van digitale oorsprong nemen naar het schijnt het leeuwendeel in, althans hier in de lage landen.

Hier bij ons op het werk is een nieuw project opgestart waardoor mensen van thuis uit hun foto's kunnen bewerken, uploaden naar een server, online betalen en enkele dagen later ligt een mooi ingebonden fotoboekje in hun bus. Of die van tante, oma... eender wie of wat ze als bestemmeling invullen.

Aan het hele procédé komt geen professionele fotograaf/afdrukker meer te pas. Eens de clearing van de betaling rond is, worden de foto's op een Xerox iGen3 machine (we hebben er zo 2 staan) afgedrukt, gesneden, ingebonden en verstuurd.

Het lijkt me aannemelijk dat deze service heel snel een (aanzienlijk?) aandeel van de (digitale) klanten van de fotolabo's kan afsnoepen, gezien het gebruiksgemak.
Je hebt enkel een internetverbinding en computer nodig en de fotobewerkings-software (waarmee je ook het boekje samenstelt) wordt gratis aangeboden door de service.

G