wat is hier nieuw aan? Uploaden van foto's om te laten printen via het web kan al jaren. De consumenten zullen dit veelal doen, als ze al willen afdrukken, want er is al uitgerekend dat het grootste deel van de gemaakte foto's is veroordeeld tot opslag op een harde schijf ergens. En die paar die ze afdrukken doen ze thuis op de inkjet. Er zal dus een enorme terugslag komen op ALLE afdruk diensten, ook die op internet. De meeste foto's worden toch gemaakt om thuis nog een keer te kijken en dan weer te dumpen. Vraag maar eens wat de meeste mensen met hun foto's doen, die worden 2-3x bekeken om daarna stof te verzamelen.

In feite leunde de fotografie van gevorderde amateurs en ook wel pro's op het feit dat er voor consumenten grote aantallen film/papier/apparatuur/etc etc werden ontwikkeld en geproduceerd. Nu de consumenten en masse achte digi aanhollen worden de marges die worden gecreeerd door 'ons' aanzienlijk kleiner en minder boeiend.

Fotografie zoals wij de afgelopen decennia kenden zal naar de marge worden gedrukt, alleen voor specialisten en liefhebbers. De spullen die je nodig hebt moet je via internet bestellen en kwaliteit afdrukken op de hoek zal er niet meer bij zijn. Daarnaast zullen de prijzen stijgen door de kleinere aantallen. Daar hoef je geen ziener voor te zien om dat te zien aankomen.
Dat allemaal ondanks APUG e.a.