Quote Originally Posted by Huub S
APX100 is een mooie, klassieke film met een heel eigen toonschaal. Vooral de middengrijzen hebben voor mijn gevoel een mooie differentiering. Klassiek is de combinatie APX100 met 1+50 rodinal. Je kunt de APX100 dan beter als 50 iso belichten om voldoende tekening in de schaduw te houden.
Geeft Rodinal niet een te grove korrel? Bij landschapsfotografie denk ik eerder aan scherpe, gedetailleerde beelden met fijne korrel. Is er een andere ontwikkelaar die goede (met fijnere korrel) resultaten geeft?

Quote Originally Posted by Huub S
Delta100 is een veel modernere film, met een wat minder uitgesproken karakter, maar met een fijnere korrel en een hoger scheidend vermogen dan APX100. Ik kan bij deze film altijd precies de lensfouten zien - en ik werk in kleinbeeld met vaste brandpunten! In de schduw doortekent hij wat beter dan APX100. Ik belicht als 100 iso en ontwikkel hem in 1+1 XTOL.
Huub
Klinkt goed, maar zou ik die film dan wel gebruiken met mijn zoomlensje?
Het is wel niet de standaard-zoom, dus dat zal wel meevallen zeker? (Nikkor 24-85, 3.5-4.5)

Voor PieterB (of anderen): weet je waar in Gent ik bovenstaande ontwikkelaars kan vinden? (tenminste, ik denk toch dat je van Gent afkomstig bent)
De films zijn beide bij Focilux te krijgen (zij het dan misschien vrij duur), maar de ontwikkelaars niet denk ik. Tenminste toch niet op hun site.

Bedankt,
Joachim