Ik blijf hier maar reply's sturen.. Niet op letten, ik zit in de examens en heb de slechte gewoonte om elke 15 minuten 5 minuten pauze te nemen

Quote Originally Posted by Huub S
Korrel en scherpte zijn niet perse tegengestelde grootheden. Rodinal staat er om bekend dat het een grote scherpte realiseert, juist door de uitgesproken korrel. De 1+50 verdunning zorgt dat het niet te veel uit de hand loopt.
Had ik idd nog niet bij stilgestaan.

Quote Originally Posted by Huub S
Het is maar wat je de beperkende factor wilt laten zijn: je cameralens of je film. Ik zou gewoon eens wat gaan proberen. Een flesje rodinal zal je de kop niet kosten en blijft de rest van je leven goed. Overigens kun je APX100 ook met goede resultaten in XTOL of vergelijkbare ontwikkelaars (D76, ID11, etc.) ontwikkelen.
OK, ik zal me er binnenkort eens op storten. Een filmpje APX100, eentje Delta100 en dan met XTOL of Rodinal (hangt er van af wat ik kan vinden) ontwikkelen.
Moet ik ergens op letten bij het ontwikkelen? Of gewoon de aangewezen tijden gebruiken (eventueel aanpassen als ik die APX100 op iso50 belicht)

Bedankt,
Joachim

PS: Robert, dat gedoe met fijnkorrelontwikkelaars etc. is voorlopig nog boven mijn petje gegrepen. Misschien binnen een jaartje of zo.. Toch bedankt.