Hallo en welkom op het APUG forum,

Hier twee sites met wat info over deze camera:
http://camerapedia.wikia.com/wiki/Kiev_4 en http://mattsclassiccameras.com/kiev_4.html en http://camerajunky.wordpress.com/2012/01/02/kiev-4/

Hier vind je de manual: http://www.butkus.org/chinon/russian/kiev-4/kieva-a.htm

De Kiev camera's zijn geen Leica's of zo, maar verder prima camera's met prima lenzen. Denk eraan dat dit type een
Contax bajonet lens systeem heeft. Dit beperkt de te gebruiken lenzen.

Zit er bij de camera ook een lens? Bekijk deze dan goed op beschadigingen of schimmel plekken in de lens.

Verder is het goed om de rangefinder te testen. Kun je er nog goed doorheen kijken (geen wazig, vergeeld beeld) en krijg je het beeld
makkelijk scherp gesteld?

En doen de sluitertijden het nog goed? Deze mogen best een klein beetje afwijking hebben, maar vooral de langere sluitertijden moet je controleren. De 1 seconde moet net zolang zijn als je "één olifant" kunt uitspreken. Bij sommige camera's hoor je bij de lange sluitertijden een mechanisme aflopen. Klinkt dit gelijkmatig of met haperingen?

De lichtmeter kan werken, maar kan bij dit soort oude camera's ook dood zijn of erg afwijken. Dit kun je simpel testen door bij hetzelfde diafragma de sluitertijd van je moderne camera te vergelijken. Als deze niet meer goed is, vind ik dat meestal geen probleem omdat ik toch een losse lichtmeter gebruik, maar dit bepaalt wel mee de prijs.

Als dat allemaal goed lijkt, dan kun je veel plezier aan de camera beleven. Het is een mooi model camera en ik hou van rangefinder camera's.

Als je de koper op Ebay niet kent, kijk dan naar zijn feedback (minstens 99,8 % en meer dan 500 referenties) en zoek ook eens naar alternatieven op Ebay. Er worden er veel aangeboden voor verschillende prijzen en verzendkosten. Betaal met Paypal ivm geld terug kunnen krijgen.
Succes,
Bert
http://thetoadmen.blogspot.nl